Osakesalkku

Salkun filosofia on omistaa pääsääntöisesti laadukkaita suomalaisia yhtiöitä, sekä lisäillä mahdollisesti IT-jättejä lähinnä Yhdysvalloista. Sektorihajautuksen koen tärkeäksi, mutta maantieteellisen hajautuksen hyöty on näkemykseni mukaan vähäinen, johtuen useimpien yritysten toiminnan monikansallisuudesta. Yritän pitää salkun kiertoa pienenä eli tarkoitus on keskittyä ostamaan mieluummin kuin myymään. Tavoitteena on blogin nimen mukaisesti 6 numeroinen osakesalkku.

Sampo vakuutusala, suuri-arvo, laatu.

Sampo on hyvällä taseella varustettu vakaata tuottoa tahkoava vakuutusyhtiö. 1/3 Osakkeen arvosta on Nordeaa. Mahdollinen korkojen nousu tukee vakuutusalan mahdollisuutta tuottaa katetta turvamarginaalillaan. Arvostus on kohdillaan.

Orion terveydenhuolto, keskisuuri-seka, laatu.

Tervetulleen korjauksen jälkeen asiallinen lisäys salkkuun parantamaan sektorihajautusta. Väestön ikääntyminen ja pitempi elinkaari arvostusta tukevana megatrendinä. Ei ehkä parhaassa kasvukunnossa, mutta potenttiaalia löytyy kuitenkin.

Nokia informaatioteknologia, suuri-kasvu, laatu.

Analyytikkojen yksi suosikeista vuodelle 2018. Yhtiö hakee vielä paikkaansa fuusiolla. Nokia on suorastaan turvallisesti hinnoiteltu jos ottaa huomioon patenttisalkun arvon.

Apple informaatioteknologia, suuri-seka, laatu.

Vahvalla kassalla varustettu jätti hyvällä tarinalla. Kohtuullisesti hinnoiteltu verrokkeihin nähden. Massiivinen brändi ja sen luoma hyvä kate tekevät Applesta kohtuu turvallisen kohteen laatusijoittajalle.

Hoivatilat kiinteistöala, pieni-arvo.

Turvalliset ja pitkät vuokrasopimukset. Erikoistumisen tuoma parempi kate on merkittävä etu verrokkeihin nähden. Kiinteistöhajautusta salkkuun tämän voimin.

Verkkokauppa kaupanala, pieni-kasvu.

Loistavan kulurakenteen omaava kilpailia Gigantille. Hyötyy verkkokauppojen markkinaosuuden kasvusta kivijalkoihin nähden.