Applea salkkuun

Apple on yrityksenä mielenkiintoinen. Heillä on vahva ja uskollinen asiakaskunta. Osake on halpaa kuin saippua 2018 P/E -luvuilla (14,84). Isoja horisontissa häämöttäviä riskejä ei ole toistaiseksi. Pienistä töppäilyistä huolimatta Apple on silti vielä vahvin ja arvokkain brändi maailmassa.

Apple on ehkä niitä harvoja jättejä, joilla on varaa olla näyttämättä halvalta sosiaalisessa mediassa alentavineen alennuksineen tai kilpailuineen. Applen tahto suojella brändiään johdonmukaisesti on vain ihailtavaa, vaikka en itse niin tuotteista välitäkään. Vastaus akkujupakkaan oli miestäni nopea ja asiallinen.

Applella näyttää olevan tähdet oikeassa asennossa myös analyytikkojen suhteen. Ilmeisesti Yhdysvaltojen verouudistus vaikuttaa myös Appleen, eikä ehkä niin yllättäen, ottaen huomioon ulkomailla pyörineen varallisuuden. Tästä päästääkin siihen vahvimpaan pointtiin. Teknoyritysten kohdalla kassalla on hirveästi merkitystä ja Applelta löytyy sitä paalua niin, että heikompia hirvittää.

Johtopäätöksenä Apple on vahva ja turvallinen, ehkä jopa laadukas teknojätti salkkuuni.

Tämä ei ole sijoitussuositus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *